Képzés

A hatalmas képzési kínálatból talán nehéz  kiválasztani a leginkább megfelelőt.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Peter Hess név egy nemzetközi védjegy. 

Használatát a németországi Peter Hess Intézet (PHI) szabályozza.
Jelenleg már 20 országban működik oktatóközpont, és mindenütt ugyanaz a szisztéma szerint folyik a hangmasszőr képzés. A gondosan felépített oktatási rendszer 30 év tapasztalatára, sok-sok szakember hasznos tudására épül.

Peter Hess felhatalmazásával, és megbízásából „Peter Hess hangmasszőr“ képzésre és a végzettséget igazoló oklevél kiállítására Magyarországon egyedül a Peter Hess Akadémia (PHA) Magyarország megbízott vezetője és okatatásszervezője (Radnai Zsuzsanna) jogosult.

   A „Peter Hess“ Európában védett márkanév

Figyelem! A Peter Hess módszer jogvédelem alatt áll! A jogvédelem kiterjed az oktatás, sokszorosítás, a nyilvános előadás, a média, valamint fotók és megjelenő írások jogaira, az egyes részleteket illetően is, és jogi következményeket von maga után.

  A „Peter Hess hangmasszőr“ megnevezést csak a PHA Magyarország keretében indított teljes képzés (a Hangmasszázs I. / Hangmasszázs II./ Hangmasszázs III. és IV. szemináriumok, valamint a záró, szupervíziós szeminárium) elvégzése, és a végzettséget igazoló oklevél kézhez vétele után szabad viselni.
  A „Peter Hess hangmasszázs“ megnevezést is csak a teljes képzés sikeres elvégzése után lehet használni. 

Felnőttképzési nyilvántartási száma: 00137-2010

 Az alaptanfolyam (I, II, III-IV + Szupervízió) elvégzése után kap a végzett hangmasszőr egy  oklevelet, mely feljogosítja őt kezelések végzésére. (Terápiás céllal abban az esetben, ha a törvényileg előírt egyéb szakmai feltételeknek is eleget tesz.)

A szemináriumokat Európa szerte Peter Hess által erre felhatalmazott, tanúsítvánnyal rendelkező tanítványai vezetik.

 

 

A konzultációk előre kiválasztott helyszíneken kerülnek megrendezésre, ahol oldott légkörben szerezhetnek saját, személyes tapasztalatokat a hangmasszázzsal kapcsolatban, miközben lehetőségük van intenzív tapasztalatcserére is a többi résztvevővel. Ez idő alatt a szeminárium vezetői a tanulás minden egyes lépésénél szakértő módon vezetik és informálják a résztvevőket.

 

tablak.png (2863 bytes)

 

Hangmasszázs I.
A bevezető szeminárium bemutatja a Peter Hess® féle hangmasszázs alapjait. Résztevőink megtapasztalhatják magát a hangmasszázst és megkapják az első útmutatót a hangtálak használatához.

 Tartalom:

•              A hangmasszázs kialakulásának története

•              A hangtálak hangjának a saját testre gyakorolt hatása

•             Hangtálak eltérő karakterisztikájának megismerése az alap hangmasszázshoz használt ütőkkel

•              Az alap hangmasszázs bemutatása

•              Az alap hangmasszázs gyakorlása párban, útmutatással

•              Alkalmazási lehetőségek, határok, ellenjavallatok

•              Az alap hangmasszázs önálló végrehajtása

 

Hangmasszázs II.
Különös figyelmet fordítunk az aura és az egészségaura iránti érzékenység fejlesztésére. Az aurában végzett hangmunka sokrétű lehetőségeit tapasztalhatják meg és sajátíthatják el résztevvőink: az aura tisztításától egészen a testi problémák megoldásáig. További fontos témakör a klienssel való kapcsolat és a hangmunka jelentősége többoldalú megközelítésben.

Hangmasszázs III.-IV.
A szeminárium intenzív eszmecserével kezdődik, a résztvevők hangmasszázzsal szerzett tapasztalatairól, és a megoldások kidolgozásáról "nehéz helyzetekben". További hangsúlyt kap az érzelmekkel és a klienssel való felelősségteljes bánásmód, a professzionalitás a hangmasszázsban: tisztázni az elhatárolódást a klienstől, a hangmasszázs korlátainak és a saját lehetőségeinknek meghatározása és a törvényi keretfeltételek megismerése.
Ismertetésre kerül a testen levő problémás területek kezelése az új aura-elemek figyelembe vételével, és a hang, test, aura és csakrák összefüggéseinek megértésével. A gyakorlatok során sok tapasztalat gyűjthető, melyek a magabiztosságot is növelik ebben a munkában.

Szupervízió
Az alapképzést egy kétnapos konzultáció zárja le, melyre általában néhány hónappal a tanfolyam befejezése után kerül sor. A középpontban a résztvevők gyakorlati tapasztalatai és a problémamegoldások kidolgozása áll. A résztvevők a szupervízión való részvételt követően oklevelet kapnak, mely feljogosít a Peter Hess® féle Hangmasszázs hivatásszerű alkalmazására, és a Peter Hess Hangmasszőr név viselésére, az adott törvényi kereteken belül.

 

Továbbképzés hangmasszőrök részére
 

1. Játékok hangtálakkal és gongokkal 
 
A továbbképzéshez az I. tanfolyamon való részvétel után csatlakozhat.
 
A konzultációt szülőknek és olyan gyermekekkel foglalkozó szakembereknek ajánljuk, akik nyitottak, befogadók, akik úgy érzik, él még bennük a gyermeki kíváncsiság, akik képesek önfeledten játszani. Személyes élményeket gyűjtünk hangtálakkal és gongokkal. Ízelítőt adunk olyan játékokból és gyakorlatokból, amelyek hosszú évek tapasztalatában érlelődtek, gyakran a gyermekek ötleteiből származnak és bizonyítottan tartós és hatékony segítséget nyújtanak bárki számára.
A módszer közösségépítő, bizalomerősítő, harmonizáló hatása egyensúlyt teremt, ezért nagyon jó eredménnyel hasznosítható bármely csoport, vagy egyéni foglalkozásokon.

 
2. Csakrák harmonizálása 
 
A továbbképzéshez az I-IV. tanfolyamon való részvétel után csatlakozhat.

Az ősi írások szerint az Univerzum „zene természetű”, s a világunk egyetlen eredendő hangból, az „igéből” keletkezett. Ahogy a prizma fehér színe megtörik, és a szivárvány hét színévé alakul át, ugyanígy az eredeti hang is a hétfokú zenei skálán keresztül ereszkedik világunkba. A színek és a hangok kifinomult rezgése adja az Univerzum isteni harmóniáját. Amilyen tökéletes a makrokozmosz, ugyanolyan tökéletes a mikrokozmosz, azaz az ember is. Az emberi lét megnyilvánulásának hét fokozata is a színek és a hangok csakrákban megjelenő összjátéka. Működése a tökéletes megélésre van hangolva, ám az idők folyamán az őt érő benyomások és tapasztalások gyakran fals irányba tolták el az összhangzást, akár egy öreg zongora, vagy egy régi gitár fellazult húrjai. A fals hangzás nem áraszt többé tökéletes melódiát, és ahhoz, hogy újra megközelíthesse eredeti és tökéletes ragyogását és hangzását, tudatos újrahangolásra van szüksége. Ez az újrahangolás csakis olyan tiszta forrásból érkezhet, ahol mind tudati, mind fizikai szinten harmonikusak a rezgések. Ha úgy tekintünk magunkra, mint elhangolódott gitárhúrokra, ahol a hétfokú zenei skála a hét csakrát jeleníti meg, akkor szükségünk van olyan tudásra és eszköztárra, ami segíthet minket testi és mentális elhangolódásunk visszaharmonizálásában. A mentális eszköztár, azaz a tudás, és a fizikai eszköztár, a hangtálak tökéletes rezgése segít visszatalálni elhangolódott húrjaink eredeti harmóniájához, és a csakraszintek lépésről-lépésre való megtisztítása után visszajuthatunk az eredeti fényhez és az egyetlen hanghoz, a tiszta egységbe.
Mivel tudás nélkül nincs tapasztalás, és tapasztalás nélkül nincs tudás, ezért a csakraharmonizálás szemináriumi képzés alatt a hangmasszőrök alapos ismertetésben részesülnek a csakrákról, és egy-egy elméleti rész után csakra-meditációs gyakorlatok segítségével fedezhetik fel saját csakráikat, azok működését és aktuális állapotát. Minden csakrának megvan a csak rá jellemző rezgése. Ezt a tulajdonságot kihasználva a hangtálak különös tekintettel alkalmasak arra, hogy optimális működésbe rendezzék a túl- vagy alulműködő, túl nyitott vagy túl zárt csakrákat.
A szeminárium két célt szolgál. Egyrészt a résztvevők megtanulhatják, hogy hogyan tudnak dolgozni saját magukon, hogyan tudnak gyógyulni, fejlődni, elhagyni olyan mintákat, melyek akadályozzák őket a belső fejlődés útján. Másrészt gyakorlati útmutatót kapnak ahhoz, hogy hogyan harmonizálják saját klienseiket. A már elsajátított Peter Hess alaptanfolyam (I-IV.) után egy újabb kezelési lehetőséget szeretnénk megismertetni, ami alternatív kiegészítője lehet az alkalmazott hangmasszázsnak.
Szeretettel várom a hangmasszőröket a két napos „csakrahangolásra”, ahol elsősorban mindenki saját magán fog munkálkodni, hiszen semmilyen módszer nem továbbadható és alkalmazható addig, amíg meg nem győződünk arról, hogy milyen hatással van saját magunkra. Hét állomáson át hangolunk majd együtt, a hét legfontosabb életterületet látogatjuk meg. Tarts velem, és legyen tiéd a megtapasztalás tudása, és a tudás megtapasztalása. Hálás szívvel:


Tóth Boglárka
(francia-magyar szakos tanár, hangmasszőr, jógaoktató, életmód-tanácsadó)

 

Figyelem! A Peter Hess módszer jogvédelem alatt áll! A jogvédelem kiterjed az oktatás, sokszorosítás, a nyilvános előadás, a média, valamint fotók és megjelenő írások jogaira, az egyes részleteket illetően is, és jogi következményeket von maga után.
 

A konzultációk helyszíne: 
  BB Hotel Budapest
  1031 Budapest, Rozalia utca 76-78

   - A jelzett időpontokban a kozultációk min 10 fő részvételével kerülnek  megrendezésre.

    -A Peter Hess Akadémia a tanfolyamok időpont változtatási jogát fenntartja!

 

 

 

 

 

 

IdőpontNévÁrElőadó
2018   
    
November 22-25.HangmasszĂĄzs III-IV.76 000 FtRadnai Zsuzsanna
December 8.Szakmai Nap   
    
2019.   
    
FebruĂĄr 9-10.JĂĄtĂŠkok hangtĂĄlakkal ĂŠs gongokkal38 000 FtRadnai Zsuzsanna
FebruĂĄr 16-17.SzupervĂ­ziĂł42 000 FtRadnai Zsuzsanna
MĂĄrcius 14-17.HangmasszĂĄzs I-II.76 000 FtRadnai Zsuzsanna
MĂĄrcius 31.Szakmai Nap - konzultĂĄciĂł  
MĂĄjus 9-12.HangmasszĂĄzs I-II.76 000 FtRadnai Zsuzsanna
JĂşnius 1.HangtĂĄlak csoportfoglalkozĂĄsokon15 000 FtRadnai Zsuzsanna
JĂşnius 20-23.HangmasszĂĄzs III-IV.76 000 FtRadnai Zsuzsanna
JĂşlius 6-7.CsakrĂĄk harmonizĂĄlĂĄsa.35 000 FtTĂłth BoglĂĄrka
JĂşlius 13-14.JĂĄtĂŠkok hangtĂĄlakkal ĂŠs gongokkal38 000 FtRadnai Zsuzsanna
JĂşlius 14.Szakmai Nap - konzultĂĄciĂł  
Szeptember 19-22.HangmasszĂĄzs I-II.76 000 FtRadnai Zsuzsanna
Szeptember 21 .Szakmai Nap.76 000 Ft 
Szeptember 28.HangtĂĄlak a terĂĄpiĂĄs munkĂĄban17 000 FtDr. TĂłth Edit
OktĂłber 5-6.SzupervĂ­ziĂł42 000 FtRadnai Zsuzsanna
OktĂłber 24-27.HangmasszĂĄzs I-II.76 000 FtRadnai Zsuzsanna
November 21-24.HangmasszĂĄzs III-IV.76 000 FtRadnai Zsuzsanna
December 7 .Szakmai Nap - konzultĂĄciĂł  


Vissza