Csendszünet hatásvizsgálati tapasztalatok óvodákban

Hunyorné Benczkó Éva
1990 szeptembere óta dolgozom töretlen szeretettel a Miskolci Nyitnikék Óvoda Vadász úti Tagóvodájában óvodapedagógusként, melyből az legutóbbi 3 évet tagóvoda vezetőként töltöttem el. Ez a Miskolc-Pereces városrész erdő övezte  42 fő befogadására alkalmas kis óvodája két osztatlan csoporttal működik családias hangulatban.Bakos Magdolna
Fejlesztő óvodapedagógusként, óvodavezetőként és szaktanácsadóként 2010 – es évben mentem nyugdíjba.
Tudásvágyam, az „új” iránti érdeklődésem azonban ekkor sem hagyott alább. Internetes böngészésem alkalmával találtam rá a hangtálakra s hangjuk egyszerűen elvarázsolt.  Keresni kezdtem a vásárlási lehetőséget  s rábukkantam a  hangmasszazs.hu  oldalra.  Innen már egyenes út vezetett kiváló tanítómhoz Radnai Zsuzsához aki aztán végképp szívembe zárta a hangtálak csodálatos rezgéseit.
Ismét a gyerekek felé fordultam , most már mint hangmasszőr. Felhasználva szakmai ismereteimet  baba- mama klubokban   tartok hangfürdőket, egyéni hangmasszásokat.

Kovácsné Benczkó Ágnes
2010-től foglalkozom óvodapedagógusként tanulási nehézségekkel, érzelmi problémákkal küzdő hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek fejlesztésével. Szakmai kihívásnak tekintettem olyan innovatív pedagógiai lehetőség  keresését, mellyel fejleszthetem az óvodás gyerekeim motívációs, koncentrációs készségét, valamint,javíthatom magatartási,  viselkedési nehézségeiket.  2014-ben találkoztam a Peter Hess  hangmasszázs módszerével, a „hangmódszer elveivel” melyeket eredményesen alkalmazhatom  gyakorlati pedagógiai munkám során.  Hálával és köszönettel tartozom  Radnai Zsuzsa hangterepauta felkészítő tudásáért, támogató gyakorlati tanácsaiért. Péterné Kelemen Viktória
Péterné Kelemen Viktória vagyok, 36 éves. 15 évig dolgoztam óvodapedagógusként. Munkám során mindig törekedtem arra, hogy új eszközöket, módszereket, irányvonalakat keressek és beépítsem mindennapjainkba. Így találtam rá  2011-ben a Peter Hess féle hangmasszázsra. Az elmúlt években  eltérő szociokulturális környezetből, eltérő képességű gyermekekkel találkoztam. Sok viselkedési, magatartási problémával, autisztikus tünetekkel rendelkező, SNI-s gyermekkel találkoztam. Az ő esetükben alkalmaztam legsikeresebben a hangmasszázst, hangtálakkal való játékokat, relaxációt. Az idő előrehaladtával megtapasztaltam, hogy minden területen tudom alkalmazni a ezt a módszert, így a gyermekekre jó hatással volt mind érzelmileg, mind értelmileg. Minden esetben pozitív változás tapasztaltam, a gyermekek pedig nagy örömmel vettek részt ezeken a tevékenységeken.
Nagyon köszönöm Radnai Zsuzsának, aki új "ablakot" nyitott nekem és akihez mindig fordulhattam kérdéseimmel.

Orbán Andrea
Orbán Andrea vagyok, angol nyelvtanár, két gyönyörű gyermek édesanyja.
A tibeti hangtálak varázs hangjai és csodálatos rezgései 2008-ban érintettek meg legelőször, amikor a váron töltöttünk egy hétvégét. Akkor a kislányom még a pocakomban volt, és szerettem volna egy gyengéd kezelést kipróbálni, ami mindkettőnkre jótékony hatást gyakorol. Ekkor találkoztam Radnai Zsuzsával a gyógyfürdőben és ő ajánlotta nekünk ezt a testi-lelki hangolódásra és ellazulásra egyaránt alkalmas kezelési módszert. Olyan csodálatos élményben volt részem, amilyet korábban nem tapasztaltam, és úgy döntöttem én is elvégzem a hangmasszázs tanfolyamot. Örömmel vettem Zsuzsa levelét a következő tanfolyamról, amelyet ugyancsak várandósan végeztem el és az egyik legkedvesebb emlékem az volt, amikor egy hangtál meditáció alkalmával először éreztem a kislányomat megmozdulni a pocakomban, ezzel is tudtomra adva, hogy ez számára is milyen különleges élményt nyújt odabenn. :)
 


Vissza